Wognum Nicols Onder 17 najaar-kampioen

De onder 17 heeft, sinds de start van de najaar-competitie, een bijzonder goede reeks achter de rug. De mannen van coach Jan Arie Veken wisten al hun wedstrijden winnend af te sluiten waarbij de teams van Dijkhuis, VVS en de Weijver 1 en 2 met duidelijke cijfers verslagen werden. Alleen de  verrassende onder 17 van Twisk maakte het Wognum Nicols bijzonder lastig en de uitwedstrijd tegen Twisk leverde slechts een kleine (4 – 6) zege op.

Afgelopen maandag stond de thuiswedstrijd tegen Twisk op het programma en Wognum Nicols onder 17 kon, bij een overwinning, het kampioenschap naar zich toe trekken. De onder 17 van Twisk was echter niet van plan om de zege cadeau te geven en zou bij een overwinning, op basis van een beter doelsaldo, nog kampioen kunnen worden. Zij waren van plan om hun huid zo duur mogelijk te verkopen en dat was, vooral in het begin van de wedstrijd, heel goed zichtbaar.

Waar Wognum Nicols het initiatief probeerde te nemen, koos Twisk voor het fanatiek opjagen van hun tegenstander waarbij zij uit de counter gevaarlijk probeerden te worden. Al na een minuut was deze tactiek succesvol, onderbrak Twisk een Wognum Nicols aanval, waarna zij met een vlijmscherpe en goed uitgespeelde aanval de eerste goal op het scorebord schoten (0 – 1).

Wognum Nicols leek van slag en slaagde er niet om hun eigen spelletje te spelen. Steeds weer werden zij fanatiek afgejaagd en dit leidde na 10 minuten tot de tweede treffer waarbij Twisk wederom, na een uitstekend uitgevoerde counter, scoorde (0 – 2).

De mannen van Wognum Nicols beseften dat het op deze wijze niet zou gaan lukken en schakelden ook een tandje bij. Nadat een Wognum Nicols aanval in eerste instantie nog geblokt werd, scoorde Noah Ursem de 1 – 2. Het geloof kwam terug maar Wognum Nicols liep al snel tegen de volgende tegenvaller aan. Twisk bleef goed spelen en op de counter loeren en 5 minuten voor de wissel had dit opnieuw resultaat. De mannen uit Twisk waren onverzettelijk en counterden naar de 1 – 3. Ook daarna bleef Twisk gevaarlijk en het was vooral aan het uitstekende keeperswerk van Wout Buis te danken dat Wognum Nicols niet met een grotere achterstand zou moeten gaan rusten.

Na de wissel kwam Wognum Nicols aanzienlijk feller uit de startblokken. Stijn Tessel ging er op links vandoor en leverde een prima voorzet op Sil Stavenuiter af die deze met een sliding tot doelpunt promoveerde.

Niet lang hierna kreeg Jur v.d. Berg de bal in de rechterhoek aangespeeld. Met een enorme knal maakte hij de gelijkmaker. (3 – 3). Wognum Nicols bleek de betere ploeg en kwam door Noah Ursem voor het eerst op voorsprong (4 – 3). Twisk leek er doorheen te zitten maar laadde zich nog eenmaal op. Een minuut of 7 voor tijd scoorde zijn een prima goal waardoor de stand opnieuw gelijk werd (4 – 4).

Met een gelijkspel zou Wognum Nicols nog steeds de beste papieren hebben maar een overwinning was nodig om het kampioenschap binnen te halen. Een minuut of 5 voor tijd kwam de winnende treffer alsnog op het scorebord. Na een keurige aanval kwam de bal bij Mika Blom terecht die de  5 – 4 beheerst binnenschoof.

Twisk probeerde het nog wel maar de krachten vloeiden weg en Nick Commandeur, Vince Veken en Nik Pronk gaven niets meer weg waardoor het kampioenschap een feit werd.

Mannen van harte gefeliciteerd en op naar de voorjaarscompetitie.

Tom Beerepoot